8 mars 2017

8 mars 2017 och årets internationella kvinnodag. Och innan någon börjar hojta "MEN VARFÖR FINNS DET INGEN MANSDAG? DISKRIMINERING!!!" så kan jag meddela att det finns, 19 november varje år. Så då var det överstökat. 
 
Denna dagen brukar jag känna är full av pepp och styrka men i år känner jag bara hopplöshet, men antar att det gör denna dag viktigare än någonsin. Denna dag och alla andra dagar är så viktig att fortsätta kämpa och stå upp för saker som egentligen år 2017 borde vara självklarheter. 
 
Ett av våra största partier i riksdagen vill inskränka aborträtten. Att vi kvinnor år 2017 ska behöva kämpa för samma sak som för 100, 75 och 50 år sedan (dagens abortlagstiftning infördes 1975). 
.
Varannan kvinna får skador till följd av förlossningen och har problem som kvarstår även 20 år efter förlossningen, men möts med attityden "sånt får du räkna med" när de söker hjälp inom sjukvården. Först i år införde sjukhusen att alla kvinnor ska bedövas efter förlossningen för att kunna undersöka om det blivit skador. Tidigare har undersökningarna varit utan bedövning. Vilket är helt sjukt när man tänker efter.
 
Det finns 100 anledningar till varför internationella kvinnodagen och alla andra dagar är så viktiga. Vi måste fortsätta trots att allt är emot oss. Med Trump som president i USA känns det inte så hoppfullt men därför är kampen så otroligt viktig. Vi måste röra oss framåt, inte bakåt. 
 
 
Tycker & tänker | |
Upp