Introvert

Efter bara två heldagar i skolan är jag helt slutkörd. Inte lätt att var introvert alltså. Jag älskar att plugga då jag älskar att lära mig saker och trivs med att plugga, men hela den sociala biten som skolan medför gör mig helt jäkla utmattad. Sociala ingrupperingar och samma beteende hos vissa som när man gick på högstadiet tar massa energi från min HSP-hjärna.  När jag jobbar är det en helt annan trötthet, klart jag blir trött men inte den här psykiska utmattningen, tror det beror på att jobbet ger mig energi medan skolan bara suger energi från mig. 
 
Så igår när jag kom hem stängde jag in mig i sovrummet med nerdragna rullgardiner, kröp ner under täcket och kollade på en dokumentär med hörlurar i öronen. Precis vad jag behövde. Idag är jag dessutom ledig och har varit ute på en långpromenad och sitter nu och dricker te och spelar Horizon Zero Dawn. 
 
 
 
 
 
 
Vardagliga ting | | Kommentera |

Första dagen på sista året.

Idag hade vi terminsstart! Första dagen på sista året. Inleder terminen med kurs i drogkunskap och beroendelära, verkar faktiskt superintressant! Extra roligt att få läsa en kurs som är lite inriktad på det somatiska och farmakologi. Så imorgon har vi mer föreläsningar och på torsdag väntar seminarium. Gjorde storkok på linsgryta igår så nu har jag matlådor hela veckan! Himla bra då jag gjorde det till en dum ovana förra terminen att köpa lunch varje dag. 


Nu ska jag dricka te och kolla på modern family! 

Vardagliga ting | | Kommentera |

Gotland

Den 21-24 augusti var vi på Gotland på en liten minisemester. Hur mysigt som helst. Vi hyrde en stuga i Slite precis vid havet, den utstikten alltså. Vi åkte runt och var allmänt turistiga. En av dagarna besökte vi Fårö vilket var typ det finaste landskapet jag varit med om. Kändes som om vi vore utomlands. Dessutom sprang det runt massa gulliga får överallt. På vägen till Fårö körde vi även om Blå Lagunen som är ett kalkbrott där vattnet är helt blått (vilket man kanske hör på namnet hehe). Synd hade vi inte badkläder med oss.
 
 
 
 
 
På Förå körde vi till Långhammars raukområde som var hur fint som helst. Satt och filosoferade på stenar vid strandkanten och kollade på fiskar. 
Vi råkade även köra förbi Kutens bensin som vi hört talas om, men råkade köra förbi av en slump, så vi kikade givetvis in dit. Synd hade åskan slagit ner och gjort hela Gotland strömlöst (vilket vi inte märkt) så Kutens kunde inte servera någon mat, så vi fick inte smaka deras berömda Crêpes, vilket var synd. 
 
På onsdagen tog vi en sväng ner till Visby och gick på Gotlands Museum och tittade på massa vikingasaker, runstenar, smycken osv. Pontus som inte är så historieintresserad var väl inte helt överlycklig, men jag som är historienörd av rang typ hoppade runt av glädje haha. Sen åkte vi tillbaka till stugan eftersom vi båda var förkylda och trötta. Istället blev det minigolfsspel (jag vann) och bad i stugområdets pool. 
 
 
 
Sista dagen på Gotland bjöd på sol och värme. Denna dag spenderades också inne i Visby då vi ville vara i närheten tills färjan skulle gå. Vi gick runt i gamla ruiner och shoppade lite. Allt som allt en mycket mysig och lyckad semester, älskar Gotland, känner mig hemma där. 
 
 
 
Fotografier | | En kommentar |
Upp