Soja/chili-kyckling

 
Alltså kvällens mat blev såå gott! Improviserade ihop en marinad (typ) och tjoffade in kycklinginnerfiléerna i ugnen en liten stund medan jag gjorde tzatsiki och kokte ris och det blev över förväntan! Kycklingen blev jättemör och inte ett dugg torr, till sambons stora lycka, jag har annars en tendens till att överlaga kyckling hehe. 
 
Till marinaden/såsen/whatever använde jag 
1/2 dl kikkoman soja 
1 dl sweetchilisås 
1 vitlöksklyfta
1 nypa riven ingefära 
1 nypa hackad chili 
Lite hackad gräslök 
 
Öste över blandningen över kycklingen och satte in det i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, tills kycklingen var genomstekt. Serverades med basmatiris och kokt broccoli! 
 
 
 
 
Mat & recept | |
#2 - - Jenny:

åh så gott :)

#3 - - Ljuva Julia:

What, blir du sjuk varannan vecka!? Det kan inte vara normalt, har du varit hos doktorn? Maten ser verkligen underbar ut!

Svar: Jaa eller ja minst 1 gång i månaden iallafall :( Ska till läkaren nästa vecka faktiskt för att utreda mitt immunförsvar lite mer...
Sanya

#4 - - Matilda Berlin:

Men guuu vad gott! Ska verkligen testa det någon dag =)

#5 - - Dixi Wonderland:

Detta såg riktigt gott ut :D

#6 - - Pauline Hurtig:

vad gott!

Upp