Gluten- och laktosfria frukostbullar

Här är ett recept på supergoda frukostbullar som dessutom råkar vara gluten- och laktosfria. Superenkla att slänga ihop och smakar underbart!
 
Ingredienser:
  • 7,5 dl havregryn som mixas till mjöl 
  • 1 dl mandelmjöl
  • 500 gram laktosfri kvarg 
  • 2 msk linfrön 
  • 1 msk chiafrön
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 2 tsk bakpulver 
  • 1/2 tsk salt 
Blanda samman allt till en deg, blir det för torrt tillsätt lite vatten. Rulla sedan till mellanstora bullar, blir ca 10 stycken. Pensla bullarna med ett ihopvispat ägg och toppa med valfria frön. Grädda sedan i ugnen på 200 º i cirka 25-30 minuter! KLART!
 
 
 
 
Mat & recept | |
#1 - - natalie:

Mums!

Upp