Gotland

Den 21-24 augusti var vi på Gotland på en liten minisemester. Hur mysigt som helst. Vi hyrde en stuga i Slite precis vid havet, den utstikten alltså. Vi åkte runt och var allmänt turistiga. En av dagarna besökte vi Fårö vilket var typ det finaste landskapet jag varit med om. Kändes som om vi vore utomlands. Dessutom sprang det runt massa gulliga får överallt. På vägen till Fårö körde vi även om Blå Lagunen som är ett kalkbrott där vattnet är helt blått (vilket man kanske hör på namnet hehe). Synd hade vi inte badkläder med oss.
 
 
 
 
 
På Förå körde vi till Långhammars raukområde som var hur fint som helst. Satt och filosoferade på stenar vid strandkanten och kollade på fiskar. 
Vi råkade även köra förbi Kutens bensin som vi hört talas om, men råkade köra förbi av en slump, så vi kikade givetvis in dit. Synd hade åskan slagit ner och gjort hela Gotland strömlöst (vilket vi inte märkt) så Kutens kunde inte servera någon mat, så vi fick inte smaka deras berömda Crêpes, vilket var synd. 
 
På onsdagen tog vi en sväng ner till Visby och gick på Gotlands Museum och tittade på massa vikingasaker, runstenar, smycken osv. Pontus som inte är så historieintresserad var väl inte helt överlycklig, men jag som är historienörd av rang typ hoppade runt av glädje haha. Sen åkte vi tillbaka till stugan eftersom vi båda var förkylda och trötta. Istället blev det minigolfsspel (jag vann) och bad i stugområdets pool. 
 
 
 
Sista dagen på Gotland bjöd på sol och värme. Denna dag spenderades också inne i Visby då vi ville vara i närheten tills färjan skulle gå. Vi gick runt i gamla ruiner och shoppade lite. Allt som allt en mycket mysig och lyckad semester, älskar Gotland, känner mig hemma där. 
 
 
 
Fotografier | |
#1 - - Rebecca Adnell:

Åh, Gotland är en sådan underbar plats!

Upp